perjantai 20. huhtikuuta 2018

Naisen O(ikeus)

Sain viime viikolla Kosmos kustantajalta luettavakseni Marja Kihlströmin uutukaisen kirjan "iso O matkaopas huipulle". Kirja on kirjoitettu naisen orgasmista ja naisen oikeudesta ja oikeastaan melkein velvollisuudesta huolehtia ja ottaa vastuu omasta nautinnostaan. Halusin lukea kirjan ihan ajatuksen kanssa kokonaan läpi ennen kuin siitä kirjoitan mitään. Ja se kyllä kannatti!

Marja (kirjasta lainattu esittely yllä) on kirjoittanut kirjan ihanan selkeästi, monipuolisesti aiheeseen paneutuen ja ajatuksia herättävällä tavalla. Kirja on sellainen, jonka jokaisen itsestään ja nautinnostaan välittävän naisen ja miksei miehenkin pitäisi lukea. Oikeastaan myös heidän, joilta kipinä seksiin ja nautintoon on ehkä jo hieman hiipunut tai kokonaan kadoksissa, sillä seksuaalisuus on meissä jokaisessa ja se kulkee meidän mukanamme koko elämämme ajan. Toisinaan enemmän pinnalla, toisinaan hieman taka-alalla, mutta mukana kuitenkin. Seksuaalisuus on meille sellainen voimavara, että sen olemassaoloa kannattaa vaalia, nauttia omasta seksuaalisuudestaan ja toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan oman näköisellään tavalla. Kirjassa on ihan loistavia tehtäviä tukemaan omaa seksuaalisuutta, tutkimaan omia ajatuksia, seksuaalihistoriaansa ja löytämään siitä uusia puolia, jotka ehkä parhaimmillaan auttaa löytämään myös omasta nautinnosta uusia puolia. Suosittelen lämpimästi tekemään myös näitä tehtäviä. Mitä syvemmälle itseensä uskaltaa mennä, sen paremmin oppii tuntemaan itsensä ja tietämään mitä haluaa.

Vaikka kirja on kirjoitettu ensisijaisesti naisille, naisen orgasmista ja ehkä hieman heteroparin näkökulmasta, niin ei kannata antaa minkään näistä rajoittaa omaa ajatteluaan, vaan kirjaan voi hyvin tarttua myös miehet ja myös naisparit, jolloin asia on vielä enemmän minun mielestäni teidän yhteinen. Eikä kirjan lukeminen missään tapauksessa edellytä parisuhdetta. Orgasmin voi löytää ja saavuttaa itsekseen ja oikeasti se onkin todella hyvä keino opetella tuntemaan itseään ja löytää ne tavat millä ihanan orgasmin voi saavuttaa, joko yksin tai sitten parisuhteessa kumppanin kanssa. Ei siis voi edellyttää kumppanilta tietämystä tai vastuuttaa kumppaniaan jostain sellaisesta, jos et itsekään tiedä mistä tykkäät ja mitä et ehdottomasti halua. Meillä jokaisella on oikeus pitää huoli omasta nautinnostamme tekemättä sitä kuitenkaan kenenkään toisen kustannuksella tai jättämättä toinen huomioimatta. On ihan ok olla saamatta orgasmia joka ikisellä kertaa, kun seksiin ryhtyy. On ihan ok suostua seksiin vain toisen halusta, vaikkei itseä niin haluttaisikaan. Mutta jos näistä tulee usein toistuvaa tai jopa pysyvää, niin on aika puhaltaa peli poikki ja alkaa miettiä syitä tilanteeseen ja ennen kaikkea ottaa vastuu omasta nautinnosta omiin käsiin. Joskus jopa ihan kirjaimellisesti.


En oikeastaan haluaisi avata kirjaa ihan mahdottoman paljon, ainakaan omien ajatusteni kautta, vaan jättää tilaa sinulle oman lukukokemukseen ja omille ajatuksille, sillä ne ovat meillä kaikilla taatusti erilaisia ja yksilöllisiä. Tällä en suinkaan tarkoita tukahduttaa keskustelua, päinvastoin herätellä sitä. Sillä seksuaalisuudesta, seksistä ja omasta nautinnosta puhuminen on erittäin toivottua ja sallittua. Jos julkinen keskustelu on sinulle liikaa, niin toivon sydämestäni, että avaat suusi ja itsesi ainakin sille ihmiselle, jonka kanssa nautintosi jaat. Ja jos juuri nyt sinulla ei ole sellaista ihmistä, niin pohdit asioita itseksesi, niin puhuminen on sitten aina helpompaa. Olipa kyseessä sitten kumppanisi, paras ystäväsi tai tarvittaessa myös meistä ammattilaisista seksuaalineuvoja tai- terapeutti.


Tämä kirja on monipuolinen matka naisena olemiseen, naisen hyvinvointiin ja nautintoon. Lämmin lukusuositus ihan jokaiselle! Ei tarvitse pelätä tarttuvansa mihinkään tunkkaiseen seksioppaaseen, vaan kirja on kauniisti ja monipuolisesti kirjoitettu naisen seksuaalisesta hyvinvoinnista. Ja sillä hyvinvoinnilla on uskomattoman suuri vaikutus meidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Voit siis ajatella satsaavasi omaan hyvinvointiisi kirjaa lukiessa ihan samalla tavalla kuin huolehdit hyvinvoinnistasi mahdollisesti muutenkin liikunnan, ruokavalion ja riittävän levon avulla. Laitan tähän alas kuvan, joka kertoo seksuaalisen nautinnon ja sen Ison Oon kokonaisvaltaisesta vaikutuksesta hyvinvointiisi ja terveyteesi. Kirjassa olevat lainaukset naisilta ja miehiltä avaavat aihetta hyvin aidolla tapaa ja tuovat aihetta lähemmäksi lukijaa, kun kosketuspintaa löytyy ihan meidän jokaisen kokemuksissa ja elämässä.


Kiitos Marja ihanasta kirjastasi ja sen herättämistä ajatuksista!
Kiitos myös kirjasta Kosmokselle! (saatu bloggaajakappaleena)

2 kommenttia:

  1. Kivasti kirjoitettu postaus ja tärkeästä asiasta ❤️ Tuo kirja olisi mielenkiintoinen 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Suosittelen kyllä lukemaan. Asiaa kauniilla tavalla

      Poista