torstai 29. lokakuuta 2015

Kun inspiraatio iskee..

Minulla on ollut jo jonkin aikaa ihan mahdoton inspiraatio ja innostus sisustamiseen. Minuun se näköjään iskee oikein isosti syksyllä, kevään sijasta. Olen jo melkein kyllästymiseen asti katsellut sisustuskuvia Instagramista ja Pinterestistä. Varsinkin noita norjalaisia sisustuksia on tullut katsottua ihan jo tosiaan liki kyllästymiseen saakka. Mutta miten ihmeessä kyllästymiseen saakka, jos sisustaminen ja kauniit kodit kiinnostaa? Varmaan siksi, että kuva toisensa jälkeen on samaa täydellisyyttä. Samat kalusteet, samat tuoksukynttilät, samat kirjat täydellisen suorassa pinossa pöydällä.. Välillä jo miettii, että eletäänkö näissä kodeissa ollenkaan pelkän asumisen sijaan. Samalla kun on katsellut kuvia sisustuksista, on myös haaveillut omasta kodista. Tai jos ei ihan omasta, niin kodista, jossa olisi edes pieni piha.

Olkkarin varasängyltä

Nykyiselläänhän asun tyttäreni kanssa kerrostalokolmiossa ja asunto on vuokrattu. Joka on kyllä tätä sisustusinnostusta ja mahdollisuuksia rajoittava tekijä. Kun mitään ei oikeastaan remontin muodossa saa tehdä, eikä oikein kannatakaan. Jos joskus poismuuttaessa pitäisi kaikki palauttaa entiselleen. Mutta JOS saisin täällä jotain tehdä, niin päivittäisin keittiötä hiukan enemmän tähän aikaan. Vaihtaisin vetimet kaappeihin, uusisin keittiöntasot ja ehkä maalaisin yhden seinän. Saman tekisin olkkarissa. Tällä hetkellä sisustaminen keskittyy lähinnä pieniin esineisiin ja yksityiskohtiin. Tyynyihin, kynttilöihin ja muihin esineisiin. Jotain pientä ja edullista, kun ei ole tarvetta uusia huonekaluja tai hankkia mitään. Tai olisihan sitä, mutta ehkä sitten sinne seuraavaan kotiin :)
Viime aikoina "suurin" projekti on ollut oman makuuhuoneeni sisustaminen. Kun vanhempi tyttäreni muutti kotoa pois, vapautui minulle toinen asunnon makuuhuoneista. Sitä ennen nukuin olohuoneessa ja tarvitsin oikeastaan vain sängyn. Nykyisessä huoneessa kaikki on "uutta" ja ei kuitenkaan ole. Vaan olen ostanut huoneeseeni leveämmän sängyn ja muut kalusteet käytettyinä. Ihan uutta on oikeastaan vain matto :) Koko sisustuksen budjetti lienee jotain 200€ tai hitusen yli. Minulle itselleni käytetyn tavaran ostaminen ei ole mikään mahdottomuus tai ehdoton ei, mutta mitään kierrätyslavoja tai vastaavia en sentään lähtisi koluamaan. Mutta miksi ostaa uutta, jos uutta vastaavan ja itselleen sopivan saa käytettynäkin? Tekeekö se tavarasta ja samalla kodistasi jotenkin arvottomamman? Minusta näin ei ole, mutta ymmärrän kyllä, että kaikilla ei ole asiaan sama näkemys, vaan käytetty on liki samaa kuin arvoton roju. Ainakin kärjistäen sanottuna. Ja sisustaminen tuollaisella budjetilla on naurettavaa, jopa säälittävää. Toivon kuitenkin, ettei näin ajattelevia ihmisiä todellisuudessa montaa löytyisi.
Kuvissa niitä pieniä juttuja makuuhuoneestani. Vielä kun saan sen hyllyn seinälle..
Koti on kuitenkin jokaiselle se tärkein paikka. Kodista tekee kodin ihan muut asiat kuin esineet tai ulkoiset puitteet. Se tuntuuko koti kodilta on enemmänkin tunne kuin täydellinen sisustus. Vaikka nämä vuokrakolmion seinät eivät ole reilun kahden vuoden aikana saanut minua kiintymään itseensä, niin tämä on kuitenkin koti. Täällä eletään ja asutaan kuten kodissa pitääkin. Siitä huolimatta, että mahdollisuudet toteuttaa itseään on rajalliset ja unelmoi jostain muusta, mutta onneksi jo ihan pienillä asioilla voi kotia ja omaa mieltä piristää.
(Kirjoitin tähän ihan erilaisen lopetuksen, jossa sisustamisesta päästiin jo siihen, että mitä jos koti ei olekaan koti. Se turvallisin paikka. Tai ihan noin syviin vesiin en sukeltanut, muuten kirjoittamisesta ei tulisi loppua ollenkaan. Mutta kappas, teksti hävisi jonnekin. En sitten jaksanut kirjoittaa kaikkea uusiksi.)

Loppukevennykseksi muutama haavekuva Pinterestin sisustusjuttuja- kansiosta. Jos olisi mahdollisuus ja rajaton budjetti, niin koti olisi ehkä jotain tällaista. Tai sitten ei. Naisena kun saa muuttaa mieltään ja sisustusta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti