keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Blogihaaste: Minun kesäni

En yleensä tartu näihin blogihaasteisiin, ainakaan saamatta haastetta, mutta näin sadepäivän iloksi tartuin tähän. Kivan kesäisen kepeään blogihaasteeseen. Samalla kun luet, voit miettiä omia vastauksia, ihan vaikkei niitä kirjoittaisikaan mihinkään. Tähän kun voi jokainen vastata 😊Lippis vai lierihattu?

En ole oikein osannut ikinä pitää lippistä enkä muista milloin olisin edes viimeksi sellaisen omistanut. Lierihattuakaan en käytä, mutta viimeisin hankinta on sentään muutaman vuoden takaa Kreetalta. Liekö muutoissa jo päätynyt lahjoituskasaan.. Lippistä olen kyllä iltalenkillä eräänkin kerran kaipaillut, koska sääsket iskee päähän niin kovalla vimmalla.

Pehmis vai jäätelöpallo?

Tämä on niin helppo! Ehdottomasti pehmis. Se on herkkuani eikä kesää tulee ilman pehmistä. Parhaimmalta se maistuu hyvässä seurassa torilla. Makuna on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lähes aina vanilja. Aina takuuvarmasti hyvää.


Herneet vai mansikat?

Ja toinen helppo. Mansikat!! Mikään ei ole niin kesäinen maku kuin tuoreet mansikat. Herneitä kohtaan en tunne suuremmin mitään intohimoa ja en vedä herneitä nenään, vaikken niitä saisikaan. Toki tuoreita herneitä voin vähinsä syödäkin.Palju vai järvivesi?

Taidan valita järviveden, vaikka viime vuosina olen uinutkin ihan todella vähän. Mutta kyllä luonnonvedet paljun voittaa, olipa sitten meri, joki tai järvi.Grilliherkut vai kesäkeitto?

Grilliherkut vie pitemmän korren, vaikka tykkään kyllä kesäkeitostakin. Grilli kuumenee meillä niin tiuhaan tahtiin kesällä, että jossain vaiheessa tulee jo yleensä pieni kisaväsymys grillailun suhteen.
Mökki vai teltta?

Mökki on valintani. Sitä kai on tullut vanhemmuuttaan niin mukavuuden haluiseksi, telttaan en ihan helpolla lähde. Mökillä sen sijaan viihtyisin hyvin, mutta valitettavasti ei ole onnea sellaista omistaa. Mökillä saa olla mökin olosuhteet, huussi ja pihasauna yms., kunhan mökillä olo ei ole sellaista Selviytyjät- jaksoa alusta loppuun.
Varjo vai auringonpaiste?

Molemmat sopivissa määrin. En ole oikein mikään auringonpalvoja, paikoillaan pötköttelijä, mutta tykkään auringon lämmöstä. Varjoon voi sitten siirtyä, kun on saanut sitä tarpeekseen.
Kesäsade vai kesätuuli?

Valitsen kesätuulen, koska täällä Oulussa tuulee liki aina, niin olisi suht kurja kesä, jos ei tulisi tuulen kanssa toimeen. Kesäsateen jälkeen tuoksuu kyllä aina ihan huumaavalta, joten ihan kiva sekin on. Kunhan ei sada 24/7.


Lavatanssit vai festarit?

Olisi ihana käydä oikein perinteisissä lavatansseissa edes kerran kesässä jo ihan sen tunnelman vuoksi, mutta vaatisi hiukan petrausta omaan, ruostuneeseen tanssitaitoon ja vielä enemmän sen kavaljeerin. Elikkä festareille mennään. Reilun viikon päästä onkin luvassa festaritunnelmaa Suomipop-festareilla yhden päivän verran. Se onkin tällä iällä ihan riittämiin. Sen yhden päivän ja illan kestää kyllä jonotella janojuomaa, tanssia jalat helliksi ja asioida aina niin ihanissa bajamajoissa. Eipä silti, festareiden vessareissuilla on kokenut ja kohdannut monia ihan mielettömän hauskoja ihmisiä ja kohtaamisia. Näitä tosin viime vuosina eniten Rotuaaripiknikillä ja ihan siisteissä sisävessoissakin.


Roadtrip vai riippumatto?

Valitsen roadtripin. Olisi niin kiva kiertää kaunista Suomea ympäriinsä käyden uudelleen jo tutuissa paikoissa tai etsiä ihan uusia paikkoja kauniista, kesäisestä Suomesta. Roadtripiin liittyy myös ihania lapsuusmuistoja, kun perheen kanssa kiersimme ympäri Suomea autoillen. Yövyttiin teltassa, keitettiin potut retkikeittimellä levähdysalueilla tai luonnonkauniissa paikoissa.. Niin rakkaita muistoja.

Hiirenkorvat vai syreenin tuoksu?

Syreenin tuoksu kertoo aina kesän tosissaan alkaneen ja sen tuoksu on niin ihana. Varsinkin lämpiminä iltoina, kun tuuli on tyyntynyt ja ilmassa on kaikki kesän tuoksut ja lupaukset.Mato-onki vai golfmaila?

Ehdottomasti mato-onki! Onkimiseen liittyy myös niin mukavia muistoja lapsuudesta, että se vie golfmailaa ihan kuusnolla. Tai maila ei lienee edes vaihtoehto, kun en ole koskaan pelannut enkä usko että pelaankaan. Onkimaan taas voisin lähteä milloin vaan. Ei ole niin väliä edes saaliista, koska tunnelma itsessään riittää.

Siinä minun vastaukseni tähän haasteeseen. Miten sinun kesäiset valinnat, osuiko samaan?2 kommenttia:

 1. Mullakin on ollut ajatus toteuttaa tämä haaste. Osaan en tiedä kumman vastaisin ja osaan olisi ihan selvä vastaus. IHanaa kesänjatkoa sinulle ja terkut Tampereelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki noista ei ollut ihan niin selkeitä valintoja kuin esimerkiksi pehmis. The one and only 😊 Kiva vaan välillä tehdä tällaisiakin juttuja.
   Ihanaa lomaa teille Tampereelle ja aurinkoisia kesäpäiviä! ☀️ Toivottavasti nähdäänkin jossain välissä ❤️

   Poista