torstai 18. elokuuta 2016

Paluu juurille

Tai oikeastaan vain tyvikasvuun. Ajattelin kirjoittaa hiuksistani. Kyse ei ole mistään uudesta lookista tai radikaalista muutoksesta, paremmin pienistä muutoksista hiusten ja hiuspohjan (päänahan) kunnossa nyt kun olen ollut värjäämättä ja vaalentamatta hiuksiani jo pitemmän aikaa.


Jos aloittaa sieltä ihan pohjalta eli päänahasta. Minulla oli kuiva, helposti ärsyyntyvä ja kutiseva hiuspohja, joka reagoi värjäämiseen jo aika tavalla. Vaalentaminen on melkoisen rankka myös päänahalle ja minulla päänahka olikin ärtynyt ja ikävän tuntuinen aina pitkään vaalentamisen jälkeen. Näistä oireiluista huolestuneena päätin sitten jättää värjäämisen pois ja ja katsoa onko sillä vaikutusta mihinkään. No ainakin saa kivan tyvikasvun, jos ei muuta :) Kyllä sain muutakin. Terveemmän ja selkeästi vähemmän ärtyneen hiuspohjan ja päänahan. En rehellisesti sanottuna edes muista milloin päänahka olisi kutissut ja ärsyyntynyt viime aikoina. Olen todella tyytyväinen tähän parantuneeseen tilanteeseen.

Hiukset ovat toki latvoista kaiken vaalentamisen jälkeen vielä vähän heikommassa kunnossa, mutta olen hoitanut niitä huolella ja käyttänyt apuna hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Yksi ihan paras tuote kuivien latvojen hoitoon on ollut hiusöljy. Tällä hetkellä on käytössä Avonin argan- öljyä sisältävä hiusöljy ja olen tykännyt tästä tuotteesta todella paljon. Edullisesta hinnasta huolimatta (jos se nyt on mikään kriteeri tuotteen toimivuudelle) öljy tekee sen minkä pitääkin. Latvat on hyväkuntoisen näköiset ja kiiltävät ja niiden katkeileminen on selvästi vähentynyt. Tähän toki varmaan vaikuttaa myös se, että käytän muotoilutuotteita mahdollisimman vähän (harvoin) ja en juurikaan kuivaa/kiharra/muotoile hiuksia kuumilla laitteilla. Tämä ei suinkaan tarkoita, etten laittaisi hiuksia mitenkään ja milloinkaan. Säästeliäämmin vain. Minulla kun on ohuehkot ja hentoiset hiukset, joissa ei todellakaan ole ylimääräistä menetettäväksi katkeinneina latvoina tai ihan juuresta irtoavina hiuksina. Hiustenlähtö onkin vähentynyt huomattavasti viime aikoina ja uutta lyhyttä hiusta kasvaa tilalle. Nämä ne kyllä onkin vekkuleita tapauksia. Lyhyet ja pystyyn lentävät "uudet hiukset", joita ei tahdo saada kuriin millään :) Tai saisi toki lakalla, mutta kun en halua sitä käyttää kuin äärimmäisessä hädässä.


Shampoot ja hoitoaineet minulla on sekalaista seurakuntaa marketti- ja kampaamotuotteista. Näissä minulle ei ole niin väliä mistä tuote on ostettu, kunhan se toimii hiuksissa. Markettituotteissa on ihan laadukasta tavaraa ja toisaalta taas ei kaikki kampaamotuotteetkaan sovi itsellä. Ja taas sitten päin vastoin. Uusimpia tuotteita on Avonin argan- öljyä sisältävät shampoo ja hoitis samasta sarjasta kuin hiusöljykin. Ihan hyvät tuotteet nämäkin, ehkä vähän liian hoitavat jopa hentoiselle hiukselleni. Mutta minä vaihtelen tuotteita eri pesukerroilla, niin nämä pysyy kyllä käytössä. Kampaamotuotteita tulee harvemmin ostettua, mutta niissä on jokunen suosikkituote mitkä pysyy käytössä melkein vuodesta toiseen. Vaikka oma kampaamossa käyminen on jäänyt oikeastaan kokonaan, niin seuraan kyllä aktiivisesti uusimmat trendit ja tuoteuutuudet silläkin saralla :) Enkä lakkaa ihastelemasta upeita värjäyksiä, mitä ammattilaiset tekevät.


Eli kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen päätökseen jättää hiusten värjääminen ja lopettaa vaalennusrumba. Tyvikasvun kanssa pystyn elämään eikä se ainakaan omaan silmään niin pahalta näytä. Vaikka näyttäisikin, niin saavutetut tulokset muuten on sen arvoiset. Toki tässä joutuu luopumaan mahdollisuudesta vaihtaa hiusten väriä laidasta laitaan, mitä olen vuosia tai vuosikymmeniä tehnyt. Pientä piristystä onneksi saa väriä antavista hoitoaineista. Nyt kesän yli olenkin käyttänyt KC:n color maskia sävyssä golden copper. Hiuksiin jää, varsinkin vaalennuksiin, kiva kevyt ruusukullan vivahde. Saa nähdä mitä syksy tuo mukanaan. Ehkä annan vain vaalean latvan olla vaalea. Tai sitten jotain vähän villimpää :)


Ne kivat, lentävät pikkuhiukset.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti