lauantai 27. elokuuta 2016

Syksyisempään suuntaan

Tuntuu todella niin syksyiseltä tässä olkkarissa istuessa ja kuunnellessa miten tuuli riepoo puita ikkunan takana ja kolisuttaa kattopeltejä. Kävin jo varalta keräämässä parvekkeelta istuintyynyjä vähän varmempaan talteen, ettei tarvi niitä sitten keräillä pitkin naapurustoa. Melkoinen tuuli siis jo ulkona ja luvatun syysmyrskyn osalta pahin lienee vielä edessä päin.


Mutta en minä aikonut tänne blogiin mitään säätietoja ja ennusteita kirjoittaa, vaan kuulumisia pienen tauon jälkeen. Tarkoitus on ollut kyllä kirjoittaa jo useampana päivänä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Näitä syksyn kuvioita miettiessä ja järjestäessä on ajatukset väkisinkin pyörineet muualla kuin blogissa. Joltain osin asiat on jo järjestyneet, mutta vielä pitää odottaa jokunen päivä jännityksessä, onnistuuko suunnitelmani tällä kertaa ihan kaikkinensa. Se olisikin vaihteeksi todella kiva niin. Näitä "pari muuttujaa"- tilanteita on ollut viime aikoina, viime vuosina ihan riittämiin. Facen puolella jo hieman syksyn suunnitelmia raotin, mutta en uskalla vielä täällä niistä kirjoittaa. Se pieni (iso) pelko kulkee koko ajan matkassa, että jotain vielä muuttuu. Luottamus siihen, että asiat kyllä järjestyy on saanut niin monta kolausta. Siltikään en sanoisi olevani pessimisti, odottaen vain sen pahimman mahdollisen tapahtumista. Ennemmin ajattelen olevani realisti. Asiat ja suunnitelmat voi muuttua itsestä riippumattomista syistä, vaikka olisit kuinka tehnyt parhaasi ja miettinyt ne valmiiksi. Mutta hyvillä mielin täällä ollaan!! Tulossa on mukavia juttuja ja niin moni asia on hyvin tässäkin hetkessä.


Katselin tänä aamuna täällä kotosallakin, että sisustuksessa ei paljoa ole viime aikoina tapahtunut. Kaikki tuntuu jämähtäneen paikoilleen. Toisaalta on hyvä asia, että koti on niin sanotusti valmis. Millekään isommalle hankinnalle ei ole tarvetta, mutta jotain pientä voisi kyllä tehdä. Ehkä uusia päällisiä sohvatyynyihin tai syksyisimpiä sävyjä kynttilöihin.. Tunnelmallisista pallovaloista haaveilen olkkariin, mutta pelkään niiden päätyvän Leon leikkeihin. Ehkä kynttilät riittää.. Niitä onkin tullut jo ahkerammin poltettua, kun illat on alkaneet tosissaan hämärtyä. Sisustusjuttuja siis on tulossa vasta, kun jotain uutta on tullut kotiin. Muutaman kuukauden asumisen jälkeen tämä on todella koti ja viihdymme tässä kodissa hyvin. Varmaan se viihtyminen vaikuttaa osaltaan siihen, ettei sisustusta enää niin mieti ja säädä koko aikaa. Nyt on hyvä näin ja jos jotain pientä muuttaa, niin siitä ei sen isompaa asiaa tee. Jos keittiön pöydälle vaihtuu erilainen liina ja kynttilät, niin ei se taida olla ihan blogikirjoituksen väärti :)


 


Viikonlopun menovinkiksi voisin antaa Oulun seudulla asuville Oulussa torilla ja Pakkahuoneen kadulla olevat Kansainväliset suurmarkkinat. Kävin eilen markkinoilla kahteen kertaan ja tunnelma torilla oli todella mukava. Tänään tunnelmaa ehkä laskee tämä syksyinen sää, mutta markkinoille ehtii vielä huomennakin. Kauppiaita ja myytävää markkinoilla oli ympäri maailmaa ja ainakin eilen väkeä oli todella paljon liikkeellä. Torilta löytyi koju missä myytiin aitoa italialaista gelatoa, joten tuli herkuteltua mansikan ja pistaasin makuisilla jäätelöillä. Oli niin hyvää. Yhtä hyvää kuin Italiassa, maisemat ympärillä vain kovin erilaiset :)


Mukavaa viikonloppua ja mukavia venetsialaisia kaikille niitä viettäville!!

Korttelihaipakka 20164 kommenttia: