keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Jouluisia juttuja


Tätä kirjoittaessa meillä tuoksuu ihanasti piparille. Joulupiparit tuli leivottua tänään, samoin kuin kauramuro-pikkuleivätkin. Ihana tuoksu on siis ollut koko päivän ja leipomisen päälle paistoin vielä uunissa kana-kasvisgratiinin ruoaksi. Eilen tein tyttöjen kanssa porkkanalaatikot siinä tekiessä samalla opettaen ja siirtäen perinteitä eteenpäin :) Kyllä se joulu tässä pikkuhiljaa valmistuu.

Joulusiivoukset odottaa vielä tekijäänsä ja koti koristeitaan. Meillä kun on perinteenä koristella koti vasta siivousten jälkeen juuri ennen joulunpyhiä. Kuusikin odottaa vielä laatikossaan vaatehuoneen ylähyllyllä. Tai se, mitä siitä on jäljellä. Karvainen kaverimme on vaatehuoneessa kiipeillessään käynyt myös joulukuusta pöyhimässä. Muutenkin vähän hirvittää tuon kuusen kanssa. Mahtaakohan tuo pysyä pystyssä laisinkaan, jos pallot ja muut koristeet käy ylivoimaisen houkutteleviksi. Meille tulee, tai ainakin yritetään laittaa valkoinen muovikuusi. Tuttavallisemmin pulloharja :)

On ollut ihana, kun ulkona on pakkasta ja vähän lunta maassa. Ihan eri mielellä odottaa joulua, kun ulkona näyttää siltä miltä pitääkin. Toivottavasti vain lumi ja sää pysyy tällaisena. Päivällä oli hitusen valoisampaa, kun aurinko hetken näkyi. Kovin vähäistä se valo kuitenkin on ja hetkellistä. Enkä kyllä taatusti kirjoita tähän vielä, että kohta mennään valoisampaa päin. Ja kevättä. Pyh! Kunnon talvi mielellään ensin, kiitos! :)2 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja herkullisen näköisiä pikkuleipiä! Tunnelmallista loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3. Pikkuleivät piti laittaa jemmaan ja visusti, etten minä niitä ehdi syödä ennen joulua :) Jos jokin on heikkous, niin pikkuleivät.
   Mukavaa loppuviikkoa sinullekin <3

   Poista