tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulutervehdys

Niin se aika rientää näin joulun alla, että ei ole ollut oikein aikaa kirjoitellakaan. On tullut laitettua jouluruokia, leivottua, siivottua ja käytyä ostoksilla. Siis sitä samaa mitä monessa muussakin kodissa touhutaan joulun alla. Nyt on ruoat isoimmalta osin valmiina, vain ne mitä ei voi paljon aikaisemmin tehdä, pitää tehdä huomenna aatonaattona. Koti on siivottu ja koristeltu. Kuusi on olkkarissa ja kyllä se tuo mukanaan joulun :)

Jouluruoat meillä menee aika perinteisen mukaan. On laatikot, rosolli, jokuset lisukkeet ja possua sekä kalkkunaa. Äitini teki osan laatikoista, kuten ihan älyttömän hyvää maksalaatikkoa, jota ei voi kaupan valmiiseen edes verrata. Samoin sain valmiina hernetuuvinkia. Liekö tuuvinki tuttu edes oululaisille? Jotain uutta joulun ruokiinkin toki voi ja pitää tehdä. Tänä jouluna se on tekemäni bataattilaatikko. Tein sen satavanhaa lanttulaatikon ohjetta mukaellen. Toivottavasti maistuu tämä uutuus meidän joulupöydässä :)

Joulumielen sai sunnuntaina, kun kävin nuorieni kanssa Oulujoen kirkossa laulamassa kauneimmat joululaulut. Kirkko oli tupaten täynnä ja itsekin seisoin koko tilaisuuden ajan, mutta tunnelma oli sitä mitä pitääkin. Lämmin ja jouluinen. Kauneimmille joululauluille tämä oli 43. vuosi ja aika monessa noista vuosista olen itsekin ehtinyt olla mukana. Perinne jo lapsuudesta tämäkin. 

Oikein kun alkaa ajattelemaan, niin onhan tässä vielä tätä hommaa ja eihän se oikeastaan lopu pyhienkään ajaksi, vaan aikaa saa ainakin keittiössä kulumaan :) Mutta aion myös rauhoittua, nauttia läheisten ja rakkaitten seurasta, hyvästä ruoasta ja joulun tunnelmasta. Lämpimästä glögistä, pipareista, suklaastakin.. Ja ehkäpä saan niitä lemppareitani vihreitä kuulia, joita ei tule muulloin kuin jouluna syötyä. Eikä niitä edes halua muulloin :)

Blogi jäänee nyt joulutauolle, palaan kirjoittelemaan kun aikaa löytyy. 

Haluan toivottaa teille lukijoilleni oikein 
Rauhallista, mukavaa, maukasta ja iloista Joulua!! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti