lauantai 14. toukokuuta 2016

Kun pinkki jää historiaan

Siinä on yksi merkki mistä huomaa, että lapset väistämättä kasvaa. Kun tytön huoneen värit vaihtuu pinkistä isomman tytön värimaailmaan ja siinä samalla huoneesta katoaa lelut yms. niiden vaihtuessa ripsiväriin ja huulimeikkeihin.
Mustaa, harmaata ja se ripaus pinkkiä. Se pieni ripaus, minkä äiti sai yhä ujutettua mukaan :) Minä en ollut vielä valmis luopumaan pikkuisestani, vaikka huone selkeästi onkin jo isomman tytön huone.

Muuton myötä tuli tyttäreni huoneeseen häneltä toiveita värimaailman ja tyylin suhteen. Aika pienillä muutoksilla saatiin uusi ilme aikaiseksi. Huonekalut pysyivät samoina, vain järjestys uuden huoneen myötä muuttui. Isommat muutokset tehtiin vaihtamalla valaisin, sängynpeite ja matto. Näillä saikin ison ja näkyvän muutoksen aikaan. Nyt on sitä toivottua mustaa ja vähän harmaata, sitäkin saa lisää kääntämällä sängynpeite toisinpäin. Samalla huoneesta karsiutui melkoinen läjä pehmoleluja varastoon, vain suloinen kuutti sai jäädä sängylle köllöttelemään. Ikean Lack- hylly käännettiin pitkittäin ja sen päälle saatiin huoneen "viihdekeskus" eli televisio ja pleikkari. Kalusteet sekä verhot ovat valkoisia ja huone muutenkin todella valoisa, niin mustatkaan tekstiilit eivät näytä synkältä ja pimennä tilaa.


Sängylle jäi ripaus sitä pinkkiä tyynyissä. Uutena huoneeseen tuli oululaisen suunnittelijan Susanna Sivosen suunnittelemaa tekstiiliä. Kuviollinen tyyny on Karkelo- kuosilla. Ihanat värit ja materiaali on laadukasta. Tyynystä voi halutessaan poimia värejä muuhun sisustukseen. Väriä löytyy kyllä (onneksi) myös huoneen nurkassa olevasta löhöilynurkkauksesta, jonka pinkki neliö toimii myös varapatjana.
Kaiken kaikkiaan muutos on ihan kiva ja miellyttää sekä äitiä että tytärtä. Tärkeintä on tietysti, että huoneen asukki itse tykkää ja viihtyy. ❤️


Karkelo design by Susanna Sivonen

2 kommenttia: