lauantai 15. lokakuuta 2016

Tunne rintasi

Lokakuu on rintasyöpäkampanja kuukausi ja eilen 14.10. vietettiin Roosanauha- päivää. Vaikka lokakuussa kampanjoidaan rintasyövän ympärillä monella tapaa, tiedotetaan, kerätään varoja ja tuodaan asiaa isommin ihmisten, etenkin naisten tietoisuuteen, niin ihan jokainen kuukausi on yhtä tärkeä. Tarkoitan tällä sitä, että itsestään huolehtiminen on tärkeää ihan jokainen kuukausi vuodessa.


Naisena olisi hyvä muistaa tutkia rintansa säännöllisesti, muulloinkin kuin lokakuussa. Vain säännöllisellä seurannalla voi itse huomata muutokset rinnassa/rinnoissa hyvissä ajoin ja toivon mukaan varhaisessa vaiheessa. Kaikki muutokset ei suinkaan ole pahalaatuisia, mutta mitä nopeammin asia tutkitaan ja varmistetaan, niin sen parempi. Itsetehdyn rintojen tutkimisen lisäksi on hyvä käydä myös mammografiassa. Varsinkin jos kokee rintojensa tutkimisen jostain syystä itselle vaikeaksi tai riittämättömäksi. Mammografian tärkeys korostuu etenkin meillä jo hiukan vanhemmilla naisilla, mutta ei muutokset rinnoissa ja mahdollinen syöpä katso ikää. Tämä on asia, joka voi koskettaa meistä jokaista. Tätä samaa asiaa tulee nyt vähän kaikkialla, mutta itse en koe sitä mitenkään turhana tai ahdistavana. On vain hyvä, että omallakin kohdalla asiasta muistutetaan. Muistutetaan siitä kuinka tärkeä on huolehtia itsestään ja kuinka montaa naista tämä asia koskettaa sairastumalla vuosittain. 

Joten tässä teillä yksi muistutus lisää. Tunne rintasi!! Tutki itsesi säännöllisesti. Sain vuosi sitten hyvän neuvon säännölliseen rintojen tutkimiseen. Valitse jokin tietty päivä kuukaudesta siihen. Esimerkiksi palkkapäivä, jos se sopii ajankohdaltaan tutkimiseen. Ohjeita rintojen tutkimiseen löytyy täältä.


Tänä vuonna ostin Lindexin suloisen rannekorun tukeakseni rintasyöpätutkimusta. Rintasyöpäkampanjan tuotteita löytyy useita ja eri valmistajilta. Mukana on mm. Lumene, Kalevala koru, Sini, Pirkka, Familon, Marimekko.. Lista on pitkä ja löytyy Roosanauha-sivulta. Tuotteita löytyy myös esimerkiksi Avonilta. Tuethan sinäkin kampanjaa, vaikka ostamalla Roosanauha-ruusuja tai kahvipullia. Mahdollisuuksia on monia. Jokainen lahjoitus tekee hyvää. 


4 kommenttia:

 1. Tärkeä postaus, tärkeän asian puolesta. Työni puolesta voin sanoa ettei syöpä katso ikää kun viikottain tapaan työssäni vauvasta vaariin syöpää sairastavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Tärkeä asia ja meille naisillekin ikään katsomatta.

   Poista
 2. Todella tärkeä asia! Parempi tutkia rinnat mahdollisimman usein, jos ei joka kuukausi muista, niin aina, kun muistaa edes! Ihana tuo rannekoru! Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsetehty rintojen tutkiminen on tärkeää. Siksi halusinkin aiheesta kirjoittaa blogiinkin.
   Tuo Lindexin koru on kyllä suloinen ja koko hinta 9,95€ menee syöpätutkimukselle!!

   Poista