tiistai 8. maaliskuuta 2016

#fiksuvaihto

Meidän karvainen kaverimme, karvavauva Leo pääsi mukaan testaamaan Deluxe Primacat kissanruokia ja jos kissanruoka- asiat ei kiinnosta yhtään tai kosketa sinua ollenkaan, niin olen ainakin varoittanut :) Sillä tämä teksti on kissaihmisille. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaan yleistä pohdintaa kissan ruokinnasta ja hyvinvoinnista. Kirjoitan tekstin kissanomistajan ominaisuudessa, en suinkaan minään asiantuntijana. Saattaa olla että sohaisen aihetta, joka herättää eriäviä mielipiteitä, mutta niihinhän meillä kaikilla on oikeus. Eikö niin?


Jos voi sanoa näin, niin "entisessä elämässäni" olin useamman kissan omistaja. Meillä oli kaksi ragdollia ja kaksi kotikissaa, kaikki leikattuja poikia. Tuolloin paneuduin ihan tosissaan kissanruokintaan. Laadukasta ruokaa tilasin netin kautta Sveitsistä ja Saksasta saakka. Hinta oli edullisempi ja lähikaupasta ei saanut riittävän laadukasta ruokaa eikä saa kaikilta osin edelleenkään. Primacat on laadultaan ja saatavuudeltaan yksi parhaimmista ruoista, mitä voit kissallesi ostaa ihan lähikaupasta. Erikseen ovat sitten eläinkaupoista saatavat ruoat, joiden saatavuus ja hinta voi osalle kissanomistajia olla kynnyskysymys. Siksi on hienoa, että laadukkaampaa ruokaa löytyy jo lähikaupasta, tämä on ainakin minulle tärkeä ja helpottava asia. Hinta on hitusen kalliimpi kuin muilla merkeillä, mutta sisällössä huomaa eron. Mitä lihaisampaa, niin sen parempaa. Noin yksinkertaistaen sanoen. Toki sisällössä ratkaisee muutkin tekijät.

Vai mitä itse arvelet kissanruoasta, jonka sisältöluettelo alkaa sanalla viljat? Ja jatkona seuraa eläinperäiset tuotteet (lihaa?), joita saattaa olla koko sisällöstä reilusti alle 10%, jopa niinkin vähän kuin 4%. Sitten löytyy kasviksia ym. mitä kissasi tuskin söisi, jos hän valitsisi itse ruokansa tai pyydystäisi sen. Tarkoitan nyt kuivaruokaa, mutta samalla lailla laatueroja on myös märkäruoassa. Ehkä kuitenkin hieman pienimmissä määrin. Meillä ainakin Leon ruokailu perustuu kuivaruoalle ja märkäruoka on se pienempi osa päivittäistä ruokailua, joten kuivaruoan sisältö on se ratkaisevampi minun mielestäni.


Sitten päästään siihen aiheeseen, joka saattaa jopa kuumentaa hieman tunteita. Se mitä kissanruokinta saa maksaa ja tarviiko kissanruokaa nyt niin miettiäkään. Sehän on vain eläin ja jos kissa on vielä VAIN tavallinen kotikissa, niin mitä tuota hienostelemaan. Ymmärrän sen, että rahaa ei ehkä ole mahdottomia kissanruokaan laittaa, ei ole itselläkään, mutta silti haluan kantaa vastuuni lemmikin eli Leon hyvinvoinnista. Pyrin tekemään niitä parempia valintoja ja tämä ei tarkoita niitä edullisimpia valintoja. Kyse on tietysti eläimestä, jonka ruokintaa ei tarvitse eikä pidä verrata ihmisten ruokaan, mutta siltikään ei ole kyse VAIN kissasta. Sellaista ei minusta olekaan. Lemmikki otetaan aina perheenjäseneksi ja siinä samalla sinä omistajana sitoudut huolehtimaan sen hyvinvoinnista, josta hyvin suuri osa on oikea ruokinta. Muita vastuullisia tekoja on kissan leikkauttaminen, varsinkin vapaana ulkoilevien ja kissan turvallisuudesta huolehtiminen. Olipa kissa sitten ulkoileva tai sisäkissa. Kissan vapaana ulkoilemisesta saisi varmaan ihan oman kirjoituksensa, mutta hillitsen itseni ja keskityn ihan ruokajuttuihin tällä erää :)

Tämä Deluxe Primacatin tarjoama testimahdollisuus on hyvä mahdollisuus tutustua uuteen ruokaan ja samalla nähdä, mikä Leolle maistuu ja minkä voi jättää suosiolla kauppaan. Kuten kissanomistajat tietää, niin nämä hyväkkäät ovat aika valikoivia ruokansa suhteen tai sitten vetelevät hyvillä mielin kaiken mitä tarjotaan ja kaikkea siltä väliltä. Eli yksilöitä, kuten me ihmisetkin. Siksi en halua mainostaa ruokaa, että kyllä on hyvää ja Leo niin tykkää.. Siis vain sen takia, että kotiin tullut laatikollinen oli ilmainen :)

Uusi koti löytyi laatikosta
Tässä muutaman päivän kokemuksella Leolle maistuu raksut, Cuddly Kitten, vähän liiankin hyvin ja pusseissa olevat kana-ja tonnikalaruoat Chic chicken ja Tender tuna purkkiruokia paremmin. Purkkiruokien koostumus on erilainen kuin totutun ruoan, joten sekin saattaa vaikuttaa pieneen nirsoiluun. Kokemuksesta tiedän, että ei kannata luovuttaa ihan ensimmäisestä kerrasta, jos kissa ei ruokaan juuri koske. Vaan tarjota ruokaa uudelleen, sillä uuteen totuttelu voi viedä aikaa. Uuden ruoan kanssa vaihto kannattaa muutenkin tehdä vähitellen, ettei tule ikäviä vatsavaivoja yms.  Meillä siis jatketaan testailua vielä jonkin aikaa. Leon ruokatestaajan työtä ja muitakin touhuja voi seurata myös instan kautta @sannaukonaho.Tässä vielä linkki Primacatin sivuille, josta voi lukea infoa. Pitää laittaa tähän yhteyteen myös melkoinen kuvapläjäys ruoista. Ehätin ne kuvaamaan ennen kuin ovat häipyneet parempiin suihin. Tai yhden innokkaan testaajan massuun :)Silmät kiinni.. niin on hyvää :)


#fiksuvaihto #deluxeprimacat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti