maanantai 8. helmikuuta 2016

Viikonloppu Helsingissä

Viikonlopun reissu Helsinkiin oli mukava ja sellainen pieni irtiotto arjesta ja tutuista ympyröistä, mikä aina silloin tällöin tekee ihan hyvää. Matkat sujuivat yllättävän joutusaan Onnibussin yövuoroilla, mutta unet jäi kyllä vähiin. Nukkuminen oli lähinnä sellaista kevyttä torkahtelua, vaikka bussissa oli mennen tullen kyllä hiljaista ja kyytiläiset enimmäkseen nukkuivat, ainakin yrittivät. Viltti ja villasukat on kyllä hyvä olla mukana, sillä paluumatkalla bussissa oli menomatkaa huomattavasti vilpoisampaa. Mutta ei bussimatka mikään toivottoman huono kokemus ollut, erilainen kyllä. Niin ja se minun selkäni.. Eihän se ihan riemuissaan ollut istumisesta ja hyvää nukkuma-asentoa tuli vaihdettua ja haettua melkoisen tiuhaan.

Perillä Helsingissä kiertelimme kaupungilla ja lähinnä siinä Kamppi -Forum -Stockmann akselilla. Mitään isompaa ei tullut koko reissun aikana ostettua, mutta jotain pientä kyllä löytyi. Stockmannilla kävin ihmettelemässä lukuisien kosmebloggaajien hehkuttamaa Mac -kosmetiikkaa ja eipä ole vaikea arvata miksi. Olihan se sellainen "heaven on earth" jopa tällaiselle tavikselle, saati sitten astetta enemmän hurahtaneelle :) Valitettavasti ostokset jäi tekemättä, kun en saanut/jaksanut odottaa palvelua. Jo pelkästään huulipunia oli melkoinen määrä ja itselleen oikean tyyppisen valitseminen ei olisi onnistunut ilman asiantuntevaa apua, joten ostokset jäi odottamaan ehkä seuraavaa kertaa. Olisin kyllä löytänyt muutaman ihanan sävyn, jotka jäivät nyt hiukan kaivelemaan. Huulipuna tuli kyllä ostettua, tai itseasiassa kaksi, Lumenen osastolta. Paljon kehuttu, uusi True Passion huulipuna oli ystävänpäivätarjouksessa "kaksi yhden hinnalla" ja se oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Ostin itselleni ihan täydellisen nudesävyn Valon leikki.
Kosmetiikasta tulikin sujuvasti siirryttyä laukku -ja asusteosastolle. Ja voi apua niitä ihanuuksia!!! Ihania harmaan sävyjä ja suloisia pastelleja. Onneksi ostamatta ohitettuna :)




Kuvat Stockmannilta.

Perjantaina vierailimme myös Luonnontieteellisessä museossa. Sattui vielä niin hyvin, että joka kuukauden ensimmäinen perjantai on museoon vapaa pääsy klo 13-16 välisenä aikana ja nythän sattui juuri tämä perjantai. Niinpä kiersimme museossa aika monen muun kävijän kanssa, mutta kaikki mielenkiintoinen tuli nähtyä. Museon suosio kyllä yllätti, mutta onhan siellä katsottavaa joka kiinnostaa lapsista aikuisiin. Minä ihailin siinä sivussa myös kaunista museorakennusta ja sen yksityiskohtia :) Museota voi kyllä suositella käyntikohteeksi, siellä saa kivasti vierähtämään tunnin jos toisenkin.






Niitä ihan oikeita dinoja.



Museon kaunista portaikkoa ja sitä vähäistä auringonpaistetta mitä reissun aikana nähtiin. Sää oli melkoisen harmaa ja kostea koko viikonlopun ajan. Ja sitä samaa se on nyt täälläkin. Sohjoa, märkää ja paikoitellen mahdottoman liukasta.



Lauantaina lähdimme Vantaan puolelle sukuloimaan ja sunnuntaina tuli piipahdettua myös Jumbossa. Viimeiset shoppailut ja herkullista gelatoa valkosuklaan makuisena. Kotiin tuomisina reissulta oli H&M Home myymälästä (siitä Stockmannin läheltä) pari sohvatyynynpäällistä, pokkareita luettavaksi Suomalaisesta kirjakaupasta ja suihkugeelejä Yves Rocherilta. Ei siis mitään kovin suurta ja ihmeellistä. Niiden huulipunien lisäksi. Ainiin. Sainhan minä myös sellaisen ruuvimeisselisysteemin Clas Ohlsonilta, kun täällä kuulemma nykyään on aina jotain korjattavaa, koottavaa tai seinille laitettavaa. Itseasiassa tälläkin hetkellä on pari hyllyä odottamassa asennusta seinälle :)


Tänään tuli sitten viimein tehtyä laskiaispullia. Niiden kuvia on näkynyt viime päivinä niin tiuhaan instassa ja facessa, että pakkohan se oli jo itsekin pullat tekaista. Nämä tosin tuli hieman lyhyemmän kaavan kautta kaupan pakastepullista, kun tänään on ollut hieman nuutunut olo huonosti nukutun yön jäljiltä, vaikka yritinkin paikkoa yöunia aamupäivällä.
Nyt voisi lämmittää saunan vielä tälle iltaa ja ehkä, jos silmät pysyy auki, tarttua uuteen kirjaan. Tämä kirjasarja on tullut kyllä melkein kokonaan kertaalleen jo luettua, mutta television Outlander -sarja sai innostumaan näistä toistamiseen :)





2 kommenttia:

  1. Ihana reissu teillä! Onnibussi on ok, mut5ta yö on hankala aika matkustaa, jos ei löydä asentoa. Minä menin kans kerran edestaksin Hesaan ja enemmän tykkäsin mennä päivällä, kun ei tarvinnut nukkua. Pitääpä katsoa tuota Lumenen huulipunaa kaupasta tai sit odottaa Hesan reissua ja käydä tuolla Macin myymälässä. Ihana tuo Korsin vaalea laukku! Sielläkin on laskiaispullia vielä tehty :) Mukavaa viikkoa ja hyvää yötä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava reissu! :) Päivällä voisi olla tosiaan mukavampi mennä. Ehkä seuraavalla reissulla sitten niin.
      Lumenen puna on kyllä hyvä. Tykkään ja on ollut jo käytössä. Macilla oli ihania värejä vaikka ja kuinka.
      Tuo Korsin laukku oli ihana harmaa. Ottaisin vaikka heti, jos pankkitili sallisi :)
      Mukavaa viikkoa sinullekin ❤️ Taidetaan lauantaina nähdäkin :)

      Poista