torstai 28. tammikuuta 2016

Asuntomietteitä

Kummasta nyt kirjoittaisi, asunnosta vai kodista? Ensisijaisesti ajatuksissa lienee asunto, josta tulee koti. Uusi koti on ollut ajatuksissa jo jonkin aikaa. Pitäisi siis löytää asunto, joka tuntuu kodilta heti alkuunsa. Toiveajattelua ehkä, mutta haluan pitää tästä ajatuksesta kiinni. Tässä on niin monta muuttujaa, niin kuin varmaan yleensä on, että pieniin ja ehkä suurempiinkin kompromisseihin täytyy uuden kodin etsimisessä olla varautunut ja valmis niitä tekemään. Onneksi on sentään jotain suuntia siitä, mitä ei ainakaan ole hakemassa. Tässä kohtaa on lienee hyvä todeta, että vannomatta paras. Omistusasunto nyt ainakin on ensimmäisenä poissuljettu vaihtoehto, monesta syystä. Elämäntilanteen vuoksi ja syystä, ettei ajatus asuntolainasta enää tällä iällä ole mitenkään houkutteleva. Toinen lienee se, ettei halua muuttaa kerrostalokolmiosta kerrostalokolmioon.

Mitä sitten jää jäljelle? Periaatteessa paljonkin mahdollisuuksia ja sitten toisaalta taas tuntuu, ettei juuri mitään. Oman pienen pihan kaipuu saa katseet suuntaamaan rivitalo-  ja luhtitaloasuntoihin, joissa omaa pihaa olisi. Luhtitalossa ensisijaisesti vain tietysti ne alakerran asunnot. Sitten vaihtoehtoisesti vuokra- tai omistusoikeusasunnot. Asunnon kokokin mietityttää, kolmio vai neliö. Neliö on ehkä se ykkösvaihtoehto. Miksi sitten ylipäätään on päätynyt miettimään muuttamista, kun nykyinen asunto on tilava kolmio kahdelle? Sehän tässä onkin se ihana, positiivinen uuden elämäntilanteen mukana tuoma muutos, joka on laittanut haaveita toteuttamaan. Onneksi ei kiireen kanssa, vaan on aikaa rauhassa etsiä sitä sopivinta asuntoa, joka on kaikille sitten koti. Ei vain paikka missä asua.

Niin mukavasta asiasta asiasta kuin onkin kyse, niin paljon on ajatuksia ja miettimistä. Erilaisten toiveiden ja näkemysten yhteensovittamista ja käytännön seikkojen huomioonottamista. Ihanaa, mutta ei ihan helppoa. Enkä tarkoita sitä negatiivisella tavalla, mutta isosta muutoksesta on kyse. Varmaan joskus saman läpikäyneet tietää, millaisia asioita täällä pohditaan. Ja kukapa meistä ei olisi joskus muuttanut, syystä taikka toisesta:) Kodilla on niin suuri merkitys, se on paljon muuta kuin seinät ympärillä, niin eipä ihme että asiaan suhtautuu sekä tunteella että järjellä. Jälkimmäistä toivoisi tietysti olevan itselläkin enemmän mukana :) Ajatuksissahan on jo ehtinyt uutta kotia sisustamaan, vaikka kodista ei ole edes tietoa :) Mutta sellaisia ne haaveet on, askeleen edellä todellisuutta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti