tiistai 10. marraskuuta 2015

Liian tavallinen bloggaajaksi?

Olen lukenut viime päivinä jo useamman bloggaajan kirjoituksia aiheesta somen täydellisestä ja valheellisesta maailmasta. Kuinka somessa annettava kuva ei vastaa todellisuutta, vaan antaa valheellisen kuvan täydellisyydestä. Täydellisestä kauneudesta, kropasta, meikistä, vaatteista, sisustuksesta tai koko elämästä. Mutta onko todella näin? Tietyssä määrin varmasti onkin näin. Halutaan antaa tietynlainen vaikutelma tai kuva omasta elämästään tai itsestään. Ihan varmasti se totuus tämän julkisuuskuvan takana on kuitenkin hieman toisenlainen eikä sitä pitäisi unohtaa, eikä varsinkaan verrata ihan suoriltaan omaan elämäänsä tai itseensä. Eikä siinä ole toisaalta mitään väärää, jos haluaa jakaa kauniita kuvia itsestään, kodistaan tai itselle tärkeistä asioista. Huolestuttavaa tässä on vain se, ettei kadota itseään ja omaa elämäänsä tavoitellessaan jotain sellaista mitä jollakin toisella on. Että muistaa, että se oikea elämä eletään niiden kuvien ja kirjoitusten ulkopuolella.

Se mikä minua itseäni alkoi näitä lukiessa mietityttään on se, että jos onkin ihan tavallinen. Niin kuin minäkin. Onko minulla sitten mitään annettavaa? Ketä se sitten kiinnostaa, se ihan tavallinen elämä? Jos ei ole esitellä täydellistä kroppaa, kauniisti meikattuja kasvoja tai uusia merkkituotteita. Tai täydellisesti sisustettua kotia. Jos onkin annettavana vain omia ajatuksia. Pieniä paloja omasta elämästään. Jos on vain innostus kirjoittaa ja kuvata niitä hieman arkisempia asioita, joilla on itselleen merkitystä. Pieniä paloja kodistaan, joka ei ole viimeisen päälle, mutta itselle se tärkein paikka. Kuvata luontoa ja asioita, joissa itse näkee kauneutta toivoen, että joku muu kokee samoin kuvaa katsoessa. Riittääkö se kiinnostamaan lukijoita?

Se, että kirjoitan blogia, ei muuta minua tai minun elämääni miksikään. Haluan kirjoittaa aidosti ja rehellisesti, mutta ei minullakaan ole tarvetta jakaa kuvia sotkuisesta tiskipöydästä tai pyykkivuoresta vain todistaakseni, että elämäni todella on sitä mitä aika lailla kaikilla muillakin. Huvittaa, kun hoksasin julkaisseeni blogissa kuvan, jossa on yksi välipalani. Rahka omassa muovipurkissaan, hedelmät ja pähkinät sentään lautasella. Joku toinen olisi varmaan laittanut rahkan sievään kulhoon ja asetellut kaiken nätisti esille, mutta en minä, ainakaan sen vuoksi että se olisi "hienompaa". Minä kun todella syön sen rahkani siitä muovipurkista useimmiten, maku kun valitettavasti ei sen kummemmaksi muutu. Tosi arkista, jopa suorastaan tylsää :) Tämä nyt vain esimerkkinä siitä miten paljon yksikin kuva voi kertoa tai jättää kertomatta. Erikseen on sitten ne hetket, jolloin on kiva tehdä ihan tavallisestakin asiasta vähän erityisempää. Kuten viikonloppuna, kun aamukahvi oli niin paljon mukavampi juoda kynttilänvalossa ja katsella ulos harmaan päivän alkamista.
Minusta on kuitenkin kiva kirjoittaa positiivisesti ja kuvailla kauniisti, sen mitä suinkin osaan. Jakaa omia ajatuksiani, myös ehkä niitä ei niin positiivisiakin, mutta koko elämäni ei koskaan tule olemaan ja näkymään täällä blogissa. Eikä se mitä täällä on, ole koskaan kokonaan minä ja minun elämäni. Vain pieni osa sitä, sen mitä itse koen haluavani jakaa. Toivoen, että joku haluaa sen lukea ja jakaa minun kanssani.

En alkanut kirjoittaa blogia uudelleen ajatuksella, että saavuttaisin tai saisin tällä suosiota tai huomiota, paljon lukijoita tai saisin bloggaajana joskus sellaista mitä muuten en tule saamaan. Kirjoitan ihan siitä syystä, että tykkään kirjoittamisesta. Ja tykkään nimenomaan kirjoittaa oikeista asioista, sellaisista joihin minulla itselläni on jotain kosketuspintaa.
En oikein osaa sanoa mihin kategoriaan blogini sijoittaisi, jos niin edes täytyy tehdä. Kai se on se lifestyle. Kiva sellainen yleispätevä juttu, jonka alle saan kirjoitella mistä vaan :) Ei se, että tykkään sisustusjutuista tee minusta sisustusbloggaajaa, eikä pohjaton kiinnostukseni kosmetiikkaan, uusimpiin trendeihin ja muotiin, tee minusta kosmebloggaajaa tai blogistani tyyliblogia :) Mutta tätä kaikkea ja paljon muuta on varmasti tulossa ja luvassa. Minun tavallani kerrottuna ja kuvattuna.

Minulle merkitsee kuitenkin paljon, jos luet kirjoituksiani ja viihdyt blogini parissa, vaikka tämä nyt onkin sitä tavallista elämää. Sitähän me kaikki kuitenkin loppujen lopuksi eletään. Elämää. Jokainen omalla tavalla ja tyylillään, mutta yhtä arvokasta ja mielenkiintoista se on siltikin ja nimenomaan juuri siksi <38 kommenttia:

 1. Olipa ihana kirjoitus ja yhdyn pohdintoihisi. T.Bloggarina joka paikan höylä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hetken piti kyllä miettiä julkaiseeko tekstiä ja mitä ajatuksia teksti mahtaa herättää, mutta kun tarkoitus on kirjoittaa omia ajatuksia ja ihan omana itsenään, niin siinä se nyt on.

   Poista
 2. Erittäin hyvä kirjoitus! Minusta on mukavaa lukea ihan niitä tavalliseen elämään keskittyviä blogeja. On niin surullista huomata kuinka moni alkuun hyvä " tavisblogi " on menettänyt sielunsa ja muuttunut matkanvarrella mitä erinäisemmiksi mainospalstoiksi. Lifestyle on tarpeeksi hyvä määrite elämänmakuiselle ja omannäköiselle blogille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Toivon, että blogistani on iloa myös lukijoille ihan semmoisenaan kun sitä kirjoitan :) Toki voi ottaa vinkkejä ja toiveita vastaan, mutta tyylini kirjoittaa tuskin tulee kokonaan koskaan muuttumaan. Miksikään maksetuksi mainosalustaksi blogi ei tule muuttumaan, jos joskus kirjoitankin jostain tuotteista. Teen sen omien kokemusten pohjalta ja vain koska itse niin haluan tehdä.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos teksti herättää jotain ajatuksia. Silloinhan se on tavallaan täyttänyt tehtävänsä :)

   Poista
 4. Oikein tosi hyvä postaus aiheesta, jota olen moneen kertaan itsekin miettinyt, tavallista elämää, tavallisessa kodissa, ei muotijuttuja, ei hyvää kroppaa... Mutta tervetuloa vilkaisemaan jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai käyn vilkaisemassa!! Kiva, jos tykkäät blogistani ja siitä mitä se sisällään pitää :)

   Poista