sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Viikonlopun tunnelmia

Tänään on sitten ensimmäinen adventti. Joulunodotus on virallisesti alkanut. Kuuntelin aamukahvia juodessa Hoosiannan ja hetken aikaa myös Jouluradiota. Jouluradion nettisivut olivat vaan kaatuneet, mutta hieman mutkan kautta sain radion kuulumaan netistä. Hieman ronkeli keittiöradiomme ei suostunut taajuutta ja kanavaa löytämään. Katsoin samalla netistä missä ja milloin kävisi jo lapsuudesta asti perinteeksi tulleet Kauneimmat joululaulut laulamassa. Vaihtoehtoja täällä Oulun seudulla kyllä riittää, mutta tunnelmallisin paikka lienee olisi Turkansaaren (ulkomuseon) kirkko. Vielä kun saisi sen jouluisen lumipeitteen maahan. Tätä päivää lukuunottamatta on ollut todella harmaa ja vesisateinen viikonloppu.

Viikonloppua aloittelin perjantaina, siis todella yllättäen :), siivouspäivällä. Siivousten jälkeen hain vaatehuoneesta kyntteliköt ikkunoille, kun tämä pimeys alkaa todella kaatua päälle. Yleensä olen kyntteliköt laittanut ikkunoille näin ensimmäisen adventin aikaan eli ihan hitusen etuajassa mentiin :) Jouluvalot alkaakin, joulukuusta lukuunottamatta, olla aika lailla tässä. Tyttären huoneeseen laitettiin viime jouluksi ostettu suloinen poro eli asumme nykyisin poronhoitoalueella :) Loput jouluisesta tunnelmasta hoituu myöhemmin esille laitettavilla joulukoristeilla sekä tietysti kynttilöillä ja tuikuilla. Siivousten päätteeksi kipaisin myös kauppaan hakemaan illaksi tortillavärkit. Tuli syötyä itsensä ihan tärviölle ja nautittua myös pitkästä aikaa punaviinistäkin. Mukava ja leppoisa ilta siis siivouspäivän päätteeksi.

Perjantaina oli iltasella myös hieman poikkeuksellista ohjelmaa. Kävin Oulun yliopistolla ystäväni kanssa kuuntelemassa Maaret Kallion luennon. Oli todella hyvä ja antoisa luento arjesta, rakkaudesta, armollisuudesta ja parisuhteen hoitamisesta. Tai minkä tahansa merkityksellisen ihmissuhteen. Luennolta sai paljon ajatuksia ja pohdittavaa myös omaan elämään ja ihmissuhteisiin. Puhujana Maaret Kallio on kyllä todella miellyttävä kuunnella. Sitä osasin kyllä odottaa Ensitreffit alttarilla-ohjelmankin perusteella ja kuunneltua hänen haastatteluja/videoblogiaan useamman kerran. Ja kyllä, tunnustan, olen katsonut EA:n molemmat kaudet :)

Eilen päivä meni liki kokonaan kotoillessa. Ihan pikkuisen tuli kyllä sisustustakin uusittua. Makuuhuoneeseeni sain pienen hyllykön ja siistin olohuoneen hyllystä "turhat" tavarat sinne. Tässä kun on nyt alkuun päässyt, niin ei näköjään loppua tulekaan. Pientä viilausta tuntuu nyt riittävän, mutta kivaahan se on. Makuuhuoneeseen olen oikeastaan jo ihan tyytyväinen. Se on sisustukseltaan ihan niitä perusjuttuja, mutta itse olen tyytyväinen sen rauhalliseen värimaailmasn ja siihen, että siellä on ne asiat mitä toivoin sinne tulevan. Pienellä budjetilla, siis todella pienellä budjetilla toteutettu, mutta minä tykkään. Se kai lienee onkin tärkein asia kodin laittamisessa, että asujat itse siellä viihtyvät :)

Nyt sitten Rukan hiihtoja telkkarista ja ihan vaan oleilua. Huomenna onkin sitten haipakkapäivä tyttären muuton vuoksi. Jo toinen muutto vajaan vuoden aikana, mutta kiva kun uusi koti on niin paljon lähempänä. Äiti tykkää, kun ei noita omilleen lähteneitä enää kokonaan takaisin kotiin saa, mutta hitusen lähemmäksi ainakin <3


2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tuo luento ois ollut kyllä tosi hyvä. Meni vain nyt ohi...Leppoisaa iltaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Samoin sinulle ja mukavaa alkavaa viikkoa! Sehän on ihan just jo joulukuu :)
   Luento oli kyllä hyvä, onneksi tuli lähdettyä, vaikka mielessä kävi jo peruakin. Olisi kuunnellut enemmänkin.

   Poista